Systemisch Coachen met tafelopstellingen

“Inzicht in onbewuste verwikkelingen en patronen”

Allemaal maken we deel uit van een groep of een systeem. Bij je geboorte is dat vaak je gezin of familie. Later is dat de school, zijn het vrienden of sportclubs. Weer wat later is het je werkomgeving, zijn het organisaties, relaties en de maatschappij. En omdat je er deel van uit maakt zijn al die systemen in meer of mindere mate van invloed op je denken en doen.

Tafelopstellingen

Met behulp van tafelopstellingen kunnen uiteenlopende (problematische) vraagstukken en thema’s met betrekking tot familie, organisatie, werk, loopbaan of leiderschap letterlijk inzichtelijk gemaakt worden, doordat poppetjes, blokjes, stenen of andere voorwerpen een plaats op tafel krijgen. Zo kan er van een afstandje naar het geheel gekeken worden.
De onderlinge verhoudingen en disharmonie worden op deze wijze direct zichtbaar en er wordt een ander perspectief verkregen om naar de situatie te kijken. Door het werken met tafelopstellingen ga je vanuit het hoofd direct naar ervaring- en belevingsniveau toe.

Innerlijk proces
Een tafelopstelling kan het innerlijke proces verdiepen en versnellen. Belangrijk bij deze vorm van werken is het erkennen van de situatie zoals deze is, om van daaruit door middel van rituelen en uitspraken tot meer harmonie en oplossingen te komen.
Inzicht

Systemisch coachen met tafelopstellingen is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

Vraag een offerte aan

Soms merk je dat je persoonlijk, in je werk, in organisaties of in teams tegen zaken aan blijft lopen. Dat het niet zo gaat als jij graag wilt dat het gaat. Met coaching, een individuele opstelling of een organisatieopstelling krijg je inzichten en oplossingen in je ontwikkeling en groei. Vraag hier een offerte aan voor dit traject!

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende afspraak maken, neem dan contact met me op en ik reageer binnen 24 uur. Het mag natuurlijk ook telefonisch!