Over mij
Wie ben ik?

Mijn naam is Marjolein Leukfeldt.

In 1974 geboren te Coevorden en het grootste deel van mijn jeugd samen met mijn ouders en twee zusjes in Nieuw-Amsterdam (Drenthe) doorgebracht. Inmiddels woon ik in het prachtige Harderwijk.

Als kind was ik niet zo’n prater. Ik bekeek alles van de zijlijn en observeerde veel. Ik dacht veel over dingen na en probeerde verbanden te begrijpen. Zo vroeg ik mij af, toen ik leerde schrijven, waarom bijvoorbeeld een koets een koets heette, wie dat bedacht had, wie bedacht had dat die letters juist voor het woord koets stonden, maar wie had dan bedacht dat die letters juist die uitspraak hadden, welke vorm die koets dan had en welke kleur, of er paarden voor zaten en zo ja hoeveel en hoe die paarden eruit zagen, etc. 

Inmiddels waren mijn gedachten al zo afgedwaald dat ik niet eens meer wist wat ik moest schrijven met als gevolg dat ik moest nablijven, omdat ik mijn werk niet op tijd af had. Ik dacht ver vooruit en leerkrachten omschreven mij als dromerig.

Aan de andere kant kon ik thuis driftig worden van jeukende kledingmerkjes of wanneer mijn schoenen niet gelijk aanvoelden…dan ontplofte ik en vlogen de schoenen door de kamer. Ik durfde geen ‘kattenkwaad’ uit te halen en niet iets te doen wat niet mocht.

Ik voelde me anders dan de anderen, maar kon het niet goed uitleggen.

In de puberteit kreeg ik een eetstoornis, anorexia. Ik wilde controle blijven houden over mijzelf en mijn leven en zorgde ervoor dat ik dun bleef, maar niet te dun werd. Mijn eetstoornis was mijn grootste vriend omdat hij mij het gevoel van controle gaf, maar ook mijn vijand omdat ik ergens wist dat ik niet goed bezig was maar hem niet kon stoppen.

Na de middelbare school ben ik Sociaal Pedagogisch Hulpverlenen (SPH) gaan studeren en vond na mijn studie direct een baan waarin ik vol passie en enthousiasme aan de slag kon als persoonlijk begeleider / zorgcoördinator. Ik was altijd bezig, zette me voor de volle 150% in voor alles en iedereen en was altijd op zoek naar nieuwe prikkels voor mijn brein.

Een burn-out zorgde er echter voor dat het tijd werd om met mijzelf aan de slag te gaan. Ik kwam terecht bij een psychologe die ook haptotherapeut was en voor het eerst hoorde ik over de term hoogsensitieve personen (HSP). Ik kreeg inzicht in mijn eetstoornis en overwon deze, leerde opnieuw ‘voelen’ en leerde mijzelf begrijpen. De puzzelstukjes begonnen op zijn plek te vallen.

Nadat ik over HSP gehoord had, ging ik er over lezen en wilde hierin ook iets voor anderen betekenen. Ik besloot de Leergang HSP begeleider te gaan volgen bij instituut EszenzZ te Amsterdam. Inmiddels ben ik gecertificeerd HSP begeleider en aangesloten bij het Landelijk Netwerk HSP Begeleiders (HSPBN). Om ook hooggevoelige en/of prikkelgevoelige kinderen te begeleiden heb ik daarna de opleiding tot Sensikids-coach gevolgd bij platform Sensikids. In deze opleiding hoorde ik voor het eerst over hoogsensitieve HSS, hoogsensitieve High Sensation Seekers…nog meer puzzelstukjes vielen op zijn plek.

Tijdens de leergang HSP begeleider kreeg ik informatie over Neuro Lunguïstisch Programmeren (NLP) en mijn interesse was gewekt. Ik wilde NLP Coach worden. Er zijn diverse opleidingen in Nederland die NLP aanbieden. Na grondig onderzoek besloot ik om mijn NLP opleiding bij Joost van der Leij, opleidingsinstituut TIOUW te Amsterdam te volgen. Ik fris regelmatig mijn vaardigheden op door naar bijeenkomsten te gaan, seminars te volgen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op NLP gebied. Tevens ben ik aangesloten bij de NLP Kring. Deze heeft een beroepscode en een klachtenregeling.

Via medecursisten bij NLP kwam ik in aanraking met systemisch werk en familieopstellingen. Ik besloot om mij ook hierin te verdiepen en volgde de opleiding Systemisch Coachen met Tafelopstellingen bij het CVSW, het Centrum voor Systemisch Werk. Met behulp van tafelopstellingen kreeg ik niet alleen inzicht in mijn eigen plek in het familiesysteem, maar ook waar belemmeringen zaten en waarom ik steeds opnieuw verviel in bepaalt gedrag dat mij belemmerde in mijn ontwikkeling en groei.
Mijn blik werd verruimd en ik realiseerde mij dat we altijd te maken hebben met systemen, ook in organisaties. Dit heeft mij doen besluiten om de opleiding Systeem Dynamiek in Organisaties bij het Bert Hellinger Instituut.

Vraag een offerte aan

Soms merk je dat je persoonlijk, in je werk, in organisaties of in teams tegen zaken aan blijft lopen. Dat het niet zo gaat als jij graag wilt dat het gaat. Met coaching, een individuele opstelling of een organisatieopstelling krijg je inzichten en oplossingen in je ontwikkeling en groei. Vraag hier een offerte aan voor dit traject!

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende afspraak maken, neem dan contact met me op en ik reageer binnen 24 uur. Het mag natuurlijk ook telefonisch!