HSP Coach

“Ontdek de kracht in jezelf!”

Ongeveer één op de vijf mensen is hoogsensitief.
Van deze hoogsensitieve personen behoort een klein deel tot de hoogsensitieve HSS (High Sensation Seekers). Hoogsensitieve HSS leven als het ware met één voet op het gaspedaal en één voet op de rem.

Wanneer je hoogsensitief bent, merk je allerlei details in de omgeving op met je zintuigen waar anderen deze sneller over het hoofd zien. Je neemt meer tijd om de omgeving nauwkeurig te observeren en kan intens genieten van geuren, smaken, geluiden, kleuren en gevoelens. Een nadeel is dat je hierdoor overspoeld kunt raken en door de vele details de hoofdlijnen uit het oog verliest.

Emoties
Ook ben je een empathisch persoon. Je bent gevoelig voor sfeer en merkt emotionele prikkels van anderen sneller op. Je voelt emoties van de ander en begrijpt de situatie en de overwegingen van een ander. Je kunt daardoor zoveel met de ander bezig zijn dat je jouw eigen gevoel of mening gemakkelijk uit het oog verliest.
Informatieverwerking
Je denkt diepgaand na over alle informatie die je via je zintuigen hebt binnen gekregen en verbind bestaande en nieuwe informatie met elkaar. Alle mogelijkheden, kansen en scenario’s worden afgewogen. Je maakt zorgvuldige afwegingen voordat je een keuze maakt of een beslissing neemt en je hoofd is niet makkelijk stil te krijgen met piekeren tot gevolg.
Prikkels

Door alle intensieve informatieverwerking raak je sneller gestresst. Je zenuwstelsel heeft langer hersteltijd nodig dan een ander. Bij overprikkeling verlies je tijdelijk het empathisch vermogen, omdat je zenuwstelsel overbelast is geraakt. Maar naast overprikkeling kun je ook te maken krijgen met onderprikkeling.

Vind dus de balans in jezelf.
Stem je denken, voelen en doen met elkaar af.
Zorg voor jezelf, accepteer jezelf en wees jezelf.

Vraag een offerte aan

Soms merk je dat je persoonlijk, in je werk, in organisaties of in teams tegen zaken aan blijft lopen. Dat het niet zo gaat als jij graag wilt dat het gaat. Met coaching, een individuele opstelling of een organisatieopstelling krijg je inzichten en oplossingen in je ontwikkeling en groei. Vraag hier een offerte aan voor dit traject!

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende afspraak maken, neem dan contact met me op en ik reageer binnen 24 uur. Het mag natuurlijk ook telefonisch!